عَلَم بر دوش

لحظه ای تفکر و اندیشه از 70سال عبادت برتر است.

عَلَم بر دوش

لحظه ای تفکر و اندیشه از 70سال عبادت برتر است.

۲ مطلب در دی ۱۳۹۵ ثبت شده است

کالاشدگیِ یک استقبال...

در جهان امروز، آیا انسان ها نسبت به کالاها و امکانات خود- بخوانید برندها و مارک ها- تشخّص می یابند یا نسبت به دارایی های درونی خود از دانایی و توانمندی، متمایز می شوند؟، این سوال می تواند همیشه از جوامع انسانی و گروه ها و فرد انسان پرسیده شود تا جایگاه انسان در عالم معنا شود. توضیح آنکه، کالا به واسطه نظام برند، وجودی غیر از انسان پیدا می کند که حتی می تواند برای انسان ها معنا ایجاد کند. تمامی نهادها و کارخانه ها و وسایل تولید و بازار توزیع و ... جهانی از اشیاء هستند که روابطی محکم و بیگانه از انسان دارند و جهان انسانی را تسخیر کرده اند. بدین جهت ، روابط کالایی بر جهان انسانی مسلط می شود و روابط انسان ها تابعی از روابط آنها نسبت به اشیاء می شود. به این پدیده، کالاشدگی یا شیءشدگی انسان گفته می شود[1].

ایرباس2

اگر قائل به هویت برای جامعه انسانی باشیم، نمی توانیم انقلاب یک جامعه را خالی از هویت بدانیم. البته این اصل شامل کودتا و براندازی های فریبکارانه که برآمده از خواست عده ای خارج از ملت است، نمی شود. اما انقلابی همچون انقلاب اسلامی مردم ایران که برآمده از خواست اعتقادی ایشان و در پاسخ به یاورطلبی سیدالشهداء در طول تاریخ بود، یک انقلاب زنده است که در طول زمان رشد می کند یا امکان دارد، سقوط کند. یاورطلبی سیدالشهدا از مردم تاریخ در لحظه ای اتفاق افتاد که امام حق تنها در برابر جبهه باطل ایستاده بود تا راه رشد عبودیت انسان در برابر الله بسته نشده و انسان ها در زیر ولایت شیطان و طاغوت قرار نگیرند. همه مردم حق طلبی که به امام لبیک گفتند در شکل گیری یک انقلاب نقش دارند، انقلابی که به ولایت طاغوت «نه» گفت و زمینه ظهور ولایت الله[1] را فراهم کرد.

حوادث بعد از هر انقلابی در جوامع، باعث دگرگونی درونی برای آن انقلاب خواهد شد، که یا بصورت تخریب و یا رشد آن انقلاب ظهور می کند. هر حادثه ای که خواست مردم را در جریان شکل گیری انقلاب اسلامی هدف قرار دهد، می تواند یک حادثه چالش برانگیز برای انقلاب اسلامی باشد که در چگونگی موضع ملت به آن، یا سقوط انقلاب و یا تقویت انقلاب رقم می خورد، بنابراین انقلاب اسلامی یک هویت زنده در حال تکامل دارد که آن چیزی جز «نه به طاغوت و بله به الله»[2] نیست. در توطئه طاغوت علیه انقلاب اسلامی هر وقت مردم برای پیگیری خواسته های خود در آرمان های انقلاب کنار بکشند، آنگاه سقوط انقلاب رقم می خورد و هر وقت همراهی کنند، رشد انقلاب بیشتر می شود.